Tihany

2016.05.11. 14:50

Az új borrendi tagok szőlővesszős avatása

Tihany - Borrendeknek szervezett országos találkozót a Balatoni Borrégió Gizella Királyné Női Borrend a napokban a településen.

Marton Attila

Az országban negyedik női borrendként tavaly alakult, és tevékenységével hat borvidéket - Badacsonyi, Balaton-felvidéki, Balatonboglári, Balatonfüred-Csopaki, Nagy-Somlói, Zalai - összefogó szervezet fennállása első országos rendezvényén a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének huszonhat tagja mellett három borbarát egyesület több mint száz fővel képviseltette magát, tájékoztatta lapunkat Enese Beáta, a borrend nagymestere.

A Gizella Királyné Női Borrend tagjai a tihanyi országos találkozón, a zászló mellett balra Enese Beáta nagymester Fotó: Szőts László

A rendezvényen ünnepélyes keretek között új borrendi tagokat is felvettek. Enese Beáta nemzeti színű szalaggal díszített szőlővesszővel avatta rendes taggá Borbélyné Galambos Gabriellát, az egyik badacsonyi pincészet képviselőjét, valamint tiszteletbeli taggá fogadta Józsvainé Kislőrincz Editet, akinek egyik festménye adta a borrend logóját. A rendezvényen szakmai előadásokat is tartottak. Knolmajerné Szigeti Gyöngyi, a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársa az olaszrizling szőlő- és borfajta napjainkban betöltött szerepéről beszélt, majd Lengyel Kálmán és Magyar László a szőlőművelésben használható növényvédő- és növényápoló szerekről tájékoztatták a szőlész-borász szakembereket. A szakmai programot a borrendi tagok konzultációja zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!