Úrkút

2015.06.29. 10:30

Úrkúton is elballagtak

Úrkút - A Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola megtartotta a nyolcadikos tanulók ballagási ünnepségét és az évzárót a község sportcsarnokában.

Szántó Renáta

A ceremóniára nem csak a diákok, hanem a családok és barátok is ünneplőbe öltöztek. A hozzátartozók színes bokrétákat és szalagokat szorongattak kezükben, melyeket az ünnepséget követően adtak át a meghatódott ifjú vándoroknak útravalóul. A nyolcadikosok búcsúdalokkal, versekkel és szép szavakkal köszöntek el tanáraiktól, társaiktól és az iskolától, melyekben felelevenítették a korábbi évek vicces, megható és emlékezetes pillanatait is. A ballagás a végzős tanulók számára mindig életük egy szakaszának lezárását és új ajtók kinyílását jelképezi. Az ünnepély keretében a búcsúzók átadták a község hagyományaihoz fűződő jelképeket is a leendő végzős osztálynak. A tanulás jelképét egy ceruzát, a pontosság szimbólumát, egy csengőt, a sportot magában foglaló labdát és a hagyománytisztelet jelképét, egy albumot.

Ezt követően Ady Endre szavaival folytatta tovább Tróbertné Klein Beáta igazgató. Rövid számadásban foglalta össze az évet. Kiemelte a sikereket, programokat, lehetőségeket, amelyek az év során születtek. Az igazgatónő arra is kitért beszédében, hogy büszke az iskola diákjaira és a szülői munkaközösség hozzáállására is. Az intézményben zajló színvonalas szakmai munkáért és családias légkörért pedig a kollégáinak mondott köszönetet, akik mindig arra törekszenek, hogy munkájukra, életükre igényes, felnőttként jól boldoguló, kiegyensúlyozott személyiségeket varázsoljanak a gyerekekből.Az ünnepség végén könyvjutalommal díjazták a kitűnő tanulókat, jó sportolókat, illetve a jeles, vagy valamilyen közösségi, iskolai tevékenységben kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat is. Az évzárót a gyerekeknek szánt jó tanácsokkal zárta az igazgatónő, amit bizonyítványosztás követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!