A programsorozatot 1950 óta minden évben megrendezték

2020.12.20. 11:00

Jövőre nem tartanak hófesztivált Szapporóban

Idén a járvány miatt elmarad a szapporói hófesztivál, melyet eddig minden évben megrendeztek a legészakibb japán szigeten, Hokkaidóban, még akkor is, ha nem volt elég hó.

Napló

Forrás: pixabay.com

A hatalmas szobrairól ismert rendezvény idén februárban például a szokatlanul kevés havazás és meleg hőmérséklet miatt súlyos hóhiánnyal küzdött, ezért a 60 kilométerre található Nisekóból kellett a fesztivál helyszínére szállítani a havat. Jövő februárban azonban – történetében először – elmarad a hófesztivál, amelyet a szervezők a járványhelyzet miatt kénytelenek lemondani – számolt be a travelo.hu.

A portál tájékoztatása szerint a gigantikus hó- és jégszob­rairól híres fesztivál Japán egyik legjelentősebb téli rendezvénye, amely több mint kétmillió turistát vonz.

A hófesztivál többek között hatalmas szobrairól ismert Fotó: pixabay.com

Ez az első alkalom, hogy az 1950 óta minden évben megtartott hófesztivált lemondták, ugyanakkor Katsuhiro Akimoto polgármester hangsúlyozta: már dolgoznak azon, hogyan tudják a hófesztivált minél több élményszerző lehetőséggel együtt az online térbe átköltöztetni. Ennek keretében többek között az elmúlt évek fesztiváljait és Szapporo város téli szépségeit fedezhetik fel virtuálisan az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!