Városlőd

2015.01.15. 14:50

Városlőd sikeres éve

Városlőd - Sikeres évet zárt tavaly a település Csekényi István polgármester elmondása szerint.

Tóth B. Zsuzsa

A község első embere leszögezte lapunknak, hogy a régi-új képviselő-testület tagjai – beleértve a jegyzőt is – jól tudnak együtt dolgozni.

– Elmondható, hogy sikeres évet zártunk, több fejlesztést végrehajthattunk. Összességében 28 és fél millió forintot áldozhattunk több beruházásra. Elkészült az óvoda és az orvosi rendelő tetőszerkezete, az épületek új nyílászárókat kaptak. Akárcsak az iskola melegítő konyhája, amelynek tetőszerkezete szintén megújult. A kultúrházban a nagyterem ablakait cseréltük ki, valamint befejeztük a felső buszmegálló melletti terület térkövezését. Mindezen feladatok jelentős része közmunkával valósulhatott meg. De a közmunkások segítették a kálvária felújítását is. A kápolnát kifestettük, a lépcsőket felújítottuk – sorolta a polgármester. A település kül- és belterületén levő keresztek közül a tavalyi évben is felújítottak kettőt társadalmi munkában, Koppányi Béla segítségével. Még két feszület várja a felújítást, azok idén elkészülnek.

Városlődön térkövezték az egyik autóbuszváró környékét. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Nagy hangsúlyt fektettünk a virágosításra, így tavaly harmadszor kaptuk meg a Virágos Veszprém megyéért díj harmadik fokozatát. Több nagyobb rendezvényt is lebonyolítottunk, illetve azoknak helyet adtunk. Ezek közé tartozott az egyházzenei találkozó, a Rozmaring fesztivál, három helyi és a megyei sváb bál, az országos nemzetiségi találkozó. Az idei tervek között négy utca burkolatának a felújítása szerepel, a templom előtti területet szeretnénk rendbe tenni. Ott a csapadékvíz elvezetést is meg kell oldani. Az idei évben már vis maior támogatást kaptunk, több, mint 16 millió forintot. Az összeget utak fejlesztésére, közárkok felújítására, régi vízelvezető árkok rendbetételére fordítjuk márciustól – mondta el lapunknak Csekényi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!