Várpalota

2012.02.08. 14:38

Autót kapott a rászoruló család

Várpalota - Új autót kapott a közelmúltban ellopott négykerekű helyett a várpalotai Galambos-család, akik így újra vinni tudják gyermekeiket a fővárosi Pethő Intézet fejlesztő óvodai csoportjába.

Szabó Péter Dániel

Ugyan a térfigyelő kamera is felvette, ahogyan másfél hete ellopják a budapesti Pethő Intézet elől a várpalotai Galambos Ferenc és párja, Cseri Csilla autóját, ám a rendőrség nem tudta beazonosítani az elkövetőket. Pedig a várpalotai család szeptember óta ezzel a 10 éves kocsival vitte nap, mint nap Budapestre a gyerekeket a speciális mozgásfejlesztő kezelést biztosító óvodába. A négyéves ikrek, Benedek és Zalán már nagyon vágytak vissza az óvodába, hiszen mostanra szokták meg igazán az új környezetet, s kezdődhetett meg a látványos fejlődést garantáló képzés. Autó nélkül azonban nem tudták volna biztosítani az utaztatást. Egy kölcsönautót ugyan kaptak, ám elegendő pénzük nem lett volna egy újabb gépjármű vásárlására.



Az egyik kereskedelmi televízióban leadott riportra figyelt fel a jótékonykodásáról ismert Balogh Gábor tatabányai használtautó-kereskedő, aki rögvest fel is vette a kapcsolatot a családdal, valamint a mielőbbi megoldás után kutató várpalotai önkormányzattal. Rövid egyeztetés után a napokban létrejött a találkozó a Várpalotai Közüzemi Kft. telephelyén, az átiratás költségeit is magára vállaló tatabányai cég egy közel kétmillió forint értékű családi autót hozott Galamboséknak. A meghatódott, s nagyon boldog pár ráadásképp egy a budapesti közlekedéshez különösképp hasznos GPS-készüléket is átvehettek Balogh Gábortól, valamint megkapták az várpalotai Egy Mosolyért Közalapítvány által az elmúlt hetekben összegyűjtött adományokat is.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!