Várpalota

2012.03.30. 10:49

Aktuálpolitikáról a Thuri-vár tövében

Várpalota - A Demokratikus Koalíció tagjaival és a pártot támogató emberekkel találkozott csütörtökön Peremartonban és Várpalotán Vadai Ágnes országgyűlési képviselő.

Szabó Péter Dániel

A Thuri-várban tett látogatást követően a település szimbólumának tartott épületegyüttes előtt tartott sajtótájékoztatót a DK elnökségi tagja és Deák Istvánné önkormányzati képviselő, a párt várpalotai elnöke.

Az aktuális politikai kérdéseket taglalva Vadai Ágnes elmondta, a Károlyi-szobor Kossuth térről történő brutális eltávolítása elfogadhatatlan lépés a kormány részéről. Az új helyszín, szögezte le a képviselő, a nyugatos, polgári demokraták zarándohelye lesz, s kormányra kerülésük esetén a szobor azonnal visszakerül a Kossuth-térre.



A köztársasági elnök plágium-botrányával kapcsolatban Vadai Ágnes kiejlentette, DK álláspontja szerint Schmitt Pálnak azonnali hatállyal távoznia kellposztjáról.

- A párt egy országgyűlési határozati javaslatot is beadott. A köztársasági elnök ugyanis erkölcsi integritásának sérülése miatt méltatlanná vált arra, hogy az adófizetők pénzéből lemondását követően is juttatásokat kapjon - mondta el a képviselő.

A Lex DK-nak titulált új országgyűlési törvénnyel kapcsolatban Vadai Ágnes erős kritikát fogalmazott meg. - Megdöbbentő, hogy a jelenlegi többség kára saját, korábbi döntését is képes meghazudtolni. Hat hónap leteltével ugyanis új frakciót alapíthatnánk, ám mára úgy tűnik, hogy ez sem lesz igaz. Ezzel azonban nem lehet minket sem megállítani, sem elhallgatatni - szögezte le a képviselő, aki a házőrséget kritizálta, s az aktuális levezető elnöknek adott, szerinte túlzott hatalmat is hibaként említette.



Vadai Ágnes ezt követően palotai szimpatizánsok társaságában szórólapokat osztogatott a település belvárosában, majd a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban tartott fórumot az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!