Várpalota

2012.10.30. 07:08

A városközpont fejlesztése is cél

Berhida - Pályázati forrásból még idén megújul a Kistó és környéke, s az önkormányzat az egyházzal karöltve fejlesztené a berhidai kistemplomot és környezetét.

Szabó Péter Dániel

Hosszas előkészületek után szépülhet meg a korábban igen elhanyagolt Kistó és környéke, mondta el lapunknak Pergő Margit polgármester. 
- Pályázati forrásból mintegy 50 millió forintot nyertünk a munkálatokra, amelyek jelenleg is zajlanak. A gyermekeknek szánt vízi játszótér mellett a felnőtteknek is kedvezni szeretnénk szabadtéri fitneszeszközökkel, de új padok, ivókút, kerti pavilon és vízi színpad is lesz a Séd menti szabadidőparkban. Tavaly kármentesítették a korábban igen rossz állapotban lévő területet, ha az időjárás engedi, december elejére készülhet el a beruházás - tájékoztatott Pergő Margit, akitől megtudtuk, a parkosítást követően tavasszal várható a szabadidőpark ünnepélyes átadása. A terület fejlesztése azonban a tervek szerint a továbbiakban sem állna meg. Bővítés mindkét irányba lehetséges, információink szerint turisztikai iroda, kiszolgálóépület és parkolók kialakítása szerepel a tervek között.

Fejlesztéseket tervez az önkormányzat a város központjában is. A volt csecsemőotthon területének hasznosítása ügyében az elmúlt években több tárgyalást is folytatott a város, ám nem jártak sikerrel. Szó volt arról, hogy egy országos lánc élelmiszerüzletet létesítene a területen, ám a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva nem valósult meg a beruházás Berhida központjában. A kistemplom előtti területtel együtt azonban létrejöhet egy közpark, amelyről már egyeztetett az önkormányzat a műemlékvédelemmel. Jelenleg forrást keresnek az egyház által is támogatott  projekthez. 
 
 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!