Várpalota

2012.12.10. 15:03

Szent Borbála és a sportbarátság

Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakozó részvételével sportversenyekkel egybekötött Szent Borbála-napi megemlékezést rendeztek Várpalotán.

Szabó Péter Dániel

A több évtizedes múlttal rendelkező, nyugállományú katonákat, tűzoltókat és rendőröket tömörítő szervezet 14 esztendeje minden évben megrendezi sportversennyel egybekötött megemlékezését, amelyen idén kilenc szervezet képviseltette magát, a helyiek mellett Pétről, Sárkeresztesről és Székesfehérvárról is érkeztek versenyzők.



Dobszai József, a házigazda nyugállományú klub elnök az eredményhirdetésen. Mellette Jákli Tivadar, Fűrész György és Vereckei Ákos

A civil szervezetek közti barátság erősítése, valamint a tüzér és a bányász hagyományok ápolása a rendezvény fő célja, mondta el köszöntőjében a versengésnek otthont adó Kossuth-laktanyában Dobszai József nyugállományú alezredes. A házigazda GÁNyK elnöke hozzátette, a múltra való emlékezés nem más, mint a jövő iránti elkötelezettség. Ezt követően Jákli Tivadar önkormányzati képviselő, aki maga is támogatta a rendezvényt, a bányász és a tüzér hagyományok megőrzésének fontosságáról beszélt.  

A vendégek között ott voltak a Faller iskola honvédelmi képzésben részt vevő diákjai, valamint díszvendégként Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakozó is, aki apósával, Monostori Endrével, a móri borvidék főborászával érkezett Várpalotára. Miközben a laktanyában asztalitenisz, darts és sakk sportágakban zajlottak a versenyek, Dobszai József kalauzolta körbe az illusztris vendégeket Várpalotán.

 



Asztaliteniszben Dobszai Zsolt bizonyult a legjobbnak (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Megtekintették a megújult Thuri-várat, a Rákóczi Telepi Baráti Kör meghívására lerótták tiszteletüket a Szent Borbála-szobornál, Vaczula István asztalosmester műhelyében a Loncsosi Baráti Kör látta vendégül a delegációt, míg zárásként koszorút helyeztek el a laktanyában az 1994-ben elhunyt Kránitz Antal posztumusz őrnagy emlékművénél. A baráti hangulatban zajló sportversenyek ünnepélyes eredményhirdetésére is a Kossuth-laktanyában került sor, a díjakat Vereckei Ákos adta át a legjobbaknak. 







Asztaliteniszben Dobszai Zsolt győzött, megelőzve Sztanke Józsefet és Erdős Gézát, míg dartsban Farkas Róbert bizonyult a legjobbnak a második Barnóczky Gábor és a harmadik Ódor Ákos előtt. Sakkban Szombathy Zoltán zárt az első helyen, míg a képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokára Bartók Géza és Rádi Ágoston állhatott. 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!