Várpalota

2013.02.04. 15:24

Bál a Thuri-várban

A Neoton Famíliából ismert Csepregi Éva volt a sztárvendége az elmúlt hétvégén rendezett önkormányzati bálnak, amelynek ismét a megújult Thuri-vár adott otthont.

Szabó Péter Dániel

Kétszáznál is többen szórakoztak szombat éjjel a település jelképének számító várban, az este ismét bizonyította: tavaly kiváló döntés volt a korábbi években állandó helyszínnek számító sportcsarnokból az impozáns épületegyüttesben költöztetni a rendezvényt. A megjelenteket - köztük Gál Gyula válogatott kézilabdázót, Csányi Zoltán városi rendőrkapitányt és Fürst Tamás ezredest, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokát - előbb Talabér Márta polgármester és a bál fővédnöke, Kontrát Károly belügyi államtitkár köszöntötte, majd helyi kötődésű előadókat felvonultató kulturális műsort láthattak a vendégek.

 

Fotók: Pintér László

A Cserregő Néptáncegyüttes reneszánsz táncot és palotást járt el, a Várpalotai Városi Gyermek-és Ifjúsági Kórus magyar és angol nyelven énekelt, míg a Just Dance tánccsoport hangulatában és zenéjében is a múlt századot idéző produkciót mutatott be. Nagy siker volt a Várpalotáról elszármazott Soós András és Horváth Eszter kállai kettős néptánca és Pálkerti Lilla Edith Piaf-feldolgozása is, ám a legnagyobb tapsot a Cabaret, valamint a Csárdáskirálynő egy részletét a DSE Unió táncosai kíséretében előadó énekesnő, Schnöller Hédi kapta a közönségtől.

 

A műsort követően pazar menüsort felvonultató ünnepi vacsora következett, a jó hangulatról és a kiváló zenékről pedig a tavalyi évhez hasonlóan a Dervalics Róberttel kiegészült Búgócsiga Music Production gondoskodott. Huszárné Bacsárdi Valéria önkormányzati képviselő, a bál főszervezője kérdésünkre elmondta, több hónapon át tartó szervezőmunka eredménye a jól sikerült bál, amelynek hangulatos helyszínéről, a Thuri-várról az est sztárvendége, Csepregi Éva énekesnő is elismerően nyilatkozott.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!