Várpalota

2013.03.04. 14:12

További három év bizalom

Tisztújító közgyűlésén további három évre Petrovics László regnáló elnököt választotta meg vezetőjének a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Jó Szerencsét Művelődési Központ adott otthont az 1990 óta működő civil szervezet éves közgyűlésének, amelynek napirendjei között idén a tisztújítás is szerepelt. Nyitányként Tóth Julianna, a Rákóczi-telepi iskola ötödik osztályos diákja énekelt népdalokat, majd Leszpók János vezetőségi tag köszöntötte a megjelenteket, köztük Katona Csaba alpolgármestert, valamint Kádár István és Jákli Tivadar önkormányzati képviselőket.

A folytatásban Petrovics László, a városszépítők elnöke adott részletes tájékoztatást az elmúlt három év munkájáról, különös tekintettel a 2012-es esztendő eseményeire.

A beszámolót követően további három esztendőre kapott bizalmat a tagságtól Petrovics László egyesületi elnök (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Eredményes időszak áll mögöttünk. Az elmúlt évben többek között emléktáblát avattunk a Várpalotán árvaházat és iskolát alapító evangélikus lelkész Hrabowszky György tiszteletére, a Thuri-vár felújításáról beszélgettünk Hoffer Andrea festő-restaurátorral, aktívan részt vettünk a nemzetközi önkéntes konferencia szervezésében és lebonyolításában, valamint  bemutatkoztunk a városi civil napon. Szakmai szempontból is hasznos volt az év, hiszen tanácskoztunk más városszépítő egyesületekkel, valamint a kecskeméti országos találkozón is képviseltük a palotai színeket. Meghirdettük a Virágos városért mozgalmat, amelynek nagydíjasait - rendhagyó módon - a várpalotai napokon, a nagyszínpadon köszöntöttük - vont mérleget Petrovics László.

Elismeréssel szólt a civil szervezet munkájáról Leitner Ferenc (középen) tiszteletbeli elnök, Várpalota fotográfusa is (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A beszámolót követően Próder István, a felügyelő bizottság elnöke és Magyarné Blank Ilona könyvelő adott tájékoztatást a szervezet gazdálkodásáról, majd hozzászólásokra került sor. Elismeréssel beszélt az egyesület munkájáról Katona Csaba alpolgármester, dr. Kovácsné dr. Haller Annamária, a Pétfürdői Település Védő és Szépítő Szervezet elnöke, valamint Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője is.

A közgyűlés zárásaként tisztújításra került sor. Elnöknek további három évre Petrovics Lászlót választotta a tagság, a vezetőségben helyet kapott még Simon Ágnes, Volekné Temesi Zsuzsanna, Leszpók János és Jákli Tivadar. A felügyelő bizottságba Horváth Imrénét, Zöld Istvánnét és dr. Dósa Zoltán választották az városszépítő és -védő egyesület tagjai, akik arról is döntöttek, hogy a korábbi duplájára emelik az éves tagdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!