Várpalota

2013.07.03. 17:54

Mosolygós évforduló

Kilencvenedik születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte szerdán Talabér Márta polgármester és Máténé dr. Ignácz Anita jegyző Várpalota mindig mosolygó fotográfusát, Leitner Ferencet.

Szabó Péter Dániel

Az örökifjú Feri bácsi hosszú ideje elengedhetetlen része a városi rendezvényeknek. Évtizedeken át kultúrszervezőként, majd a művelődési ház igazgatójaként dolgozott, közben pedig fotózott rendületlenül, s fotózik a mai napig is. Évtizedeken át örökítette meg Várpalota aktuális arcát, kordokumentumnak is bátran titulálható, hat évtizedet bemutató felvételeiből életmű kiállítás is nyílt januárban a Thuri-várban.

A napokban töltötte be 90. életévét, amelynek alkalmából szerda este Rákóczi-telepi otthonában látogatta meg és köszöntötte Talabér Márta polgármester és Máténé dr. Ignácz Anita jegyző, valamint átnyújtották neki a miniszterelnök üdvözletét tartalmazó emléklapot.

 

Máténé dr. Ignácz Anita jegyző és Talabér Márta polgármester köszönti a 90 éves Leitner Ferencet (Fotó: Szabó Péter Dániel) 


Leitner Ferenc, aki feleségével 50 éve él boldog házasságban, meghatottan fogadta a gratulációt, s a pezsgős koccintást követően rögvest mesélni kezdett. Csak úgy röpködtek az anekdoták, Honthy Hanna és Latabár Kálmán palotai fellépésének története éppúgy napirendre került, mint az ünnepelt közművelődéshez kapcsolódó ötletei.

Az ünnepségen ott volt Petrovics László, a helyi Városszépítő- és Védő Egyesület elnöke is, aki szintén köszöntötte Feri bácsit, mint a civil szervezet egyik alapító tagját. Az egyesület tagsága egyébként az elmúlt hét végén tortával és kerti partival lepte meg a 90 esztendős fotográfust, valamint az idén 70 éves Próder István klubtagot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!