Várpalota

2013.11.18. 14:50

Weöres Sándorra emlékeztek

Várpalota (szpd) Hat iskola összesen 24 ifjú diákja vett részt a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában megrendezett versmondó versenyen, amellyel a száz esztendeje született Weöres Sándor előtt tisztelegtek a szervezők.

Szabó Péter Dániel

Az intézmény konferenciatermében rendezett versenyre érkezett nebulókat és szüleiket, tanáraikat nyitányként Juhosné Vavró Zsuzsanna szervező pedagógus és Deák Istvánné, a házigazda iskola igazgatója köszöntötte, s egyben mindenkit az irodalom, a verseny szeretetére buzdított.

A folytatásban a megjelent, első, második és harmadik osztályos tanulók egyesével álltak ki a pódiumra, s mondták el kiválasztott Weöres Sándor költeményüket a Pass Lászlóné, Mészáros Imréné és Szoboszlai Zita alkotta zsűri előtt.

Farkas-Bede Zsófia szavalja a versenyt társai és a zsűri előtt (Fotó:Szabó Péter Dániel)

 

Nem volt egyszerű dolga az ítészeknek, hiszen jól felkészültek, szépen, tisztán szavaltak a gyerekek. Végül az első osztályosok között a Vásárhelyi András Tagiskolába járó Balogh Patríciát, a másodikosok között a Várkerti Általános Iskolából érkezett Nagy Biankát, míg a harmadikosok között Bán Aladár Általános Iskola színeiben verselő Gubicza Milánt ítélték a legjobbnak. Mindannyian értékes díjakkal tértek haza a versenyről.

Az irodalmi rendezvény előtt került sor annak a kistérségi rajzpályázatnak az eredményhirdetésére, amelynek érdekessége az volt, hogy egy-egy Weöres Sándor vershez kellett kapcsolódnia a beküldött alkotásoknak. Hat iskolából összesen 58 pályázat érkezett be, a rajzokat, festményeket Mészáros Imre képzőművész értékelte, kiemelve a kiállított munkák ötletességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!