Várpalota

2014.03.20. 20:42

Bizonyságlevél az adósságátvállalásról

Várpalota - Közel 1,6 milliárd forintos adósságátvállalásról szóló bizonyságlevelet adott át csütörtökön Talabér Márta polgármesternek Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szabó Péter Dániel

- Az elmúlt év közepéig Várpalota adósságának 70 százalékát már átvállalta a magyar állam, 2014 februárjának végéig pedig a fennmaradt összegtől is megszabadulhatott ily módon a település önkormányzata, így összességében a várost 1, 587 milliárd forintnyi adósságból váltotta ki a kormány - mondta el a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatón Kontrát Károly, aki az erről szóló, díszes bizonyságlevelet is átadta Talabér Márta polgármesternek.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott dokumentum szerint a bizonyságlevél, amelyet a hivatal folyosóján, nyilvános helyen függesztenek majd ki, az összefogás erejét bizonyítja, amellyel a magyarok közös erővel teszik sikeressé az országot.

Fotó: Szabó Péter Dániel

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Várpalota nyerni tudott a Belügyminisztérium év elején meghirdetett pályázatán, amelyet kötelező önkormányzati eladatok ellátását szolgáló ingatlanok felújítására írt ki a tárca.   A város közel 27 millió forintot nyert a Kölyökvár Tagóvoda és a Lurkó Kuckó Központi Óvoda homlokzati hőszigetelésére és nyílászáró-cseréjére.

Talabér Márta elmondta, a beruházás jól mutatja az önkormányzat törekvését, miszerint a presztízsberuházások helyett inkább az intézményrendszer felújítására fordítják a lehívható forrásokat, így ugyanis nemcsak jobb környezetet teremtenek az érintetteknek, hanem olcsóbbá válik a fenntartás is. A polgármester kérdésünkre elmondta, az előkészítést követően a tervek szerint nyáron zajlanak a felújítási munkálatok, az óvodások pedig szeptemberben vehetik majd birtokba az épületeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!