Várpalota

2014.04.11. 16:44

Kié a felelősség? - Scheiring Gábor értékelte a választást

Minden demokratikus ellenzéki párttól elvárható, hogy megvizsgálja a választási kudarc okait, s a felelősség kérdését, beleértve Mesterházy Attilát és Gyurcsány Ferencet is.

Szabó Péter Dániel

Scheiring Gábor, az Együtt-PM politikusa mondta el mindezt péntek délután Várpalotán, a Dísz téren tartott sajtótájékoztatóján.

Scheiring Gábor a várpalotai sajtótájékoztatón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A vasárnap esti eredmény csak a kormányváltó ellenzék kudarcaként értékelhető, amelynek okait még hosszasan fogjuk elemezni. A nulladik lépés azonban mindenki részéről a felelősségre vonás kell, hogy legyen. Mostantól ezért csak olyan összefogásban és szövetségi politikában vagyunk hajlandóak gondolkodni az Együtt 2014-el karöltve, ami a megújulást helyezi az első helyre. Csak egy ilyen baloldal lehet életképes és versenyképes Orbán Viktor rendszerével szemben. Tudomásul kell venni, hogy korszakváltás nélkül nincs és nem is lesz kormányváltás, a történtek megerősítettek minket ebbéli hitünkben - jelentette ki a politikus, aki a Napló kérdésére elmondta, az EP választáson mindenképp külön listát állítanak, az őszi önkormányzati választásokon azonban a rendszer sajátosságai miatt szükség van a baloldali együttműködésre.

Hangsúlyozta, csak olyan szövetségben vesznek részt, amely a megújult baloldalt hitelesen tudja képviselni a településeken.

- Olyan típusú kompromisszumokra, amelyek az április 6-i kudarc hátterében állnak, a továbbiakban nem vagyunk hajlandóak. A baloldali közösség az ország demokratikus oldalát képviseli, épp ezért össze kell tartani, a sikerhez azonban világossá kell tenni a szövetségen belüli nézetkülönbségeket is - tette hozzá Scheiring Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!