Várpalota

2014.06.23. 12:30

Nyilasi hazai pályán

Várpalota - Sehol az országban nem kaptam olyan méltatást és szívélyes fogadtatást, mint a szülővárosomban, mondta el a Thury-várban tartott közönségtalálkozóján Nyilasi Tibor, Várpalotáról elszármazott legendás labdarúgó.

Szabó Péter Dániel

Teltház fogadta a Ferencváros és a magyar válogatott egykori klasszisát a településen, aki a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör, a Várpalotai Bányász Sportkör, a Rákóczi Telepi Baráti Kör és az önkormányzat meghívására látogatott el szülővárosába.

- Négy és fél évesen kerültem el Várpalotáról, ám sok emlékem van a városról. A régi utcák és terek, a friss kenyér illata a szomszédos pékségből mind bennem él ma is - mondta el Nyilasi Tibor, akinek élménybeszámolója természetesen az imádott csapatra, a Fradira épült.

- A Ferencváros nagycsapatába 18 évesen Dalnoki Jenő edzősködése idején kerültem. Vallom, rengeteget köszönhetek neki, noha sokszor keményen bánt velünk, de ez is kellett a fejlődéshez. Ma is a fülemben cseng, amikor egy szerintem egész jól sikerült mérkőzés után csak annyit mondott: Nyilasikám, olyan rosszul játszottál, hogy elcserélünk két hízott kacsára - idézte fel a hőskort Nyilasi Tibor, aki az első meccséről, a válogatottbeli bemutatkozásáról és az 1981-ben nyert ezüstcipőről is mesélt.


Nyilasi Tibor az érdeklődő szurkolók gyűrűjében a Thury-várban tartott közönségtalálkozón (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Elmondta azt is, fájó volt otthagyni 1983-ban a szeretett klubot, s az idegen terepnek számító osztrák bajnokságba. az Austria Wien csapatához igazolni. - Nehéz volt légiósként beilleszkedni, de végül sikerült, hiszen még ma is örömmel fogadnak a klubnál. Külföldiként kétszer annyit kellett teljesítenem, hogy elfogadjanak. Fontos öt éve volt a bécsi időszak az életemben, de azért jó volt hazatérni Magyarországra - jegyezte meg nevetve némi álszerénységgel, hiszen három bajnoki címet is szerzett az osztrákoknál, s az 1983-84-es szezonban gólkirályi címig jutott.

Aztán Várpalotai Bányász SK első sorokban helyet foglaló ifjú futballistapalántái felé fordulva megjegyezte, egy klub akkor lehet igazán sikeres, ha a saját nevelésű játékosokra próbál támaszkodni. - Ahol erősek a gyökerek ott lehet alkotni. Ott lesz közönség és ott lesz siker is. Az nem jövőkép, ha egy magyar csapat kilenc légióssal áll ki a meccsre, a saját fiainkra is építeni kell, jó példa erre a Debrecen újabb bajnoki címe - mondta el Nyilasi Tibor, akit a közönségtalálkozó után még sokáig marasztaltak szülővárosában a szurkolók és a barátok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!