Várpalota

2014.10.27. 09:05

Új elnök a kör élén

Várpalota - Vaczula Istvánt elnöknek, dr. Juhász Attilát pedig alelnöknek választotta meg a napokban a Loncsosi Baráti Kör tagsága.

Szabó Péter Dániel

A korábbi elnök, Bakó József váratlan halálát követően tartott rendkívüli közgyűlést a civil szervezet a volt Béke étteremben. - Nem szerettünk volna időközi választást tartani, ezért a régi vezetőség és a felügyelőbizottság is lemondott, így öt esztendőre tudtuk minden tisztségbe megválasztani az embereket - mondta el a Naplónak Vaczula István, az eddigi alelnök, akit a tagság a jelölő bizottság javaslatára elnöknek választott. Az alelnök dr. Juhász Attila, a titkár pedig Vámosi Tibor lett, mellettük még Horváth István és Troják Ede kapott helyet a vezetőségben.

A Loncsosi Barát Kör lelkes csapata a közös munka után a városrészben. Balról az ötödik Vaczula István, az új elnök (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az új elnök, Vaczula István elmondta, a közgyűlésen eleget tettek törvényi kötelezettségüknek, s elfogadták a szervezet módosított alapszabályát, valamint elhatározták, hogy a jövőben a Tési-dombi városrész rehabilitáció során megújult volt Béke étteremben szeretnék tartani közösségi programjaikat. Az ügyben természetesen még egyeztetnek a tulajdonos önkormányzattal, ám terveik szerint már a téli időszakban szakmai előadásoknak adhat otthont a helyiség.

A baráti kör egyébként a közelmúltban társadalmi munkával hívta fel magára a figyelmet. Október közepén a loncsosi emlékpark mellett 16 méteres szakaszon aszfaltszegélyezést végeztek a tagok, az alapanyagokat közösen vették, illetve képviselői keretéből az előző ciklusban városatyaként dolgozó dr. Juhász Attila is támogatta a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!