Várpalota

2014.11.10. 16:55

Talabér Márta tovább fejlesztené a várost

Várpalota - Az előző ciklusban megkezdett munkát folytatja Talabér Márta, Várpalota újraválasztott polgármestere, aki szerint a városfejlesztés mellett az elkövetkező öt esztendő legfontosabb feladata a munkahelyteremtés lesz.

Szabó Péter Dániel

- Mivel a folytonosság Katona Csaba alpolgármester személyében, illetve a személyemben is megmaradt, ezért a már előkészített beruházások folytatása volt elsőként napirenden a választást követően. Átadtunk egy felújított gyermekorvosi rendelőt a Tési-dombon, ahova új doktor is érkezett, de elindult a Thury-vár felújításának második üteme is, amelynek keretében szilárd burkolatot kap a várudvar és a várkapuhoz vezető út is. Közben egyeztettünk az önkormányzati bizottságok összetételéről is, ám jelentős változás itt sem várható a struktúrát illetően, hiszen azt a 12 fős képviselő-testületre szabtuk négy évvel ezelőtt. A polgármesteri hivatal működésében ugyanakkor tervezünk változtatást, hiszen az elkövetkező öt év egyik legfontosabb feladata - ahogy a kampányban is említettem a gazdaságfejlesztés, a munkahelyteremtés lesz, s részben ehhez szeretnénk igazítani a struktúrát is - jegyezte meg a polgármester.

- Több cégnek is jeleztem már, hogy szeretnék személyesen egyeztetni velük az együttműködésről, hiszen a fő cél, hogy Várpalotára jöjjenek a vállalkozások. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel is tárgyalásban vagyunk, hiszen hozzájuk futnak be elsőként a külföldi befektetők, akik adott esetben befektethetnek a településünkön. A sikeres munkához fel kell térképezni azokat a területeket is a városban, amelyek alkalmasak ipari tevékenységre, ilyen átfogó összesítéssel azonban jelenleg nem rendelkezik az önkormányzat. Egy olyan, a cégek számára vonzó ipari parkot is létrehoznánk, amelynek az önkormányzat a többségi tulajdonosa (a jelenleginél a Mal Zrt. a többségi tulajdonos), ehhez azonban szükség lesz pályázati forrásra is. Elképzelésünket a megyei területfejlesztési koncepcióban is jeleztük - mondta el a polgármester.

Ami a városfejlesztési terveket illeti, Talabér Márta kiemelte, folytatni szeretnék a városi intézmények energiahatékonysági célú felújítását, valamint az úthálózat javítását is. - Tisztában vagyunk a problémákkal, a kampány során tartott utcafórumokon minden városrészben elmondták gondjaikat az emberek. A csapadékvíz-elvezetés terén lépnünk kell a Kismezőn és a Loncsosban, az inotai karsztvízproblémával is foglalkoznunk kell, hiszen lakóépületeket tett lakhatatlanná a megemelkedett vízszint. A városközpont rehabilitációját is elkezdenénk ebben a ciklusban sorolta a terveket a polgármester, aki hozzátette, bízik abban, hogy a 8-as főút várost elkerülő szakaszának építése folytán nőnek majd Várpalota helyi adóbevételei, ami csak tovább növelheti a biztonságos gazdálkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!