Várpalota

2014.11.10. 17:35

Utak és járdák újultak meg Ősiben

Ősi - Mintegy 44 millió forint értékben utakat újított fel és járdákat épített a településen a Belügyminisztérium pályázatán nyert forrásból az idei évben az önkormányzat.

Szabó Péter Dániel

Kotzó László, Ősi októberben újraválasztott polgármestere a Naplónak elmondta, az adósságkonszolidációban részt nem vett települések számára írt ki pályázatot a belügyi tárca, amelyen 44 millió forintnyi fejlesztési célú támogatást nyert el az önkormányzat.

Kotzó László a Rózsa utcában kialakított új járdaszakasznál (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Az összeget a kötelező önkormányzati feladatok ellátásához kapcsolódó beruházásokra, például önkormányzati utak, járdák, csapadékelvezető árkok felújítására, kiépítésére, épületek hőszigetelésére, korszerűsítésére és eszközvásárlásra fordíthattuk. Mi a régi, s jogos lakossági igényeket figyelembe véve döntöttünk a célokról, ennek megfelelően a sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően aszfaltoztuk a Szigetpuszta utca összekötő szakaszát, az Árpád utcát, a Deák Ferenc utcát és a Petőfi Sándor utcát, valamint kátyúzást hajtottunk végre több kritikus szakaszon. A Dózsa György utcában murvás útpadkát alakítottunk ki, s tisztítottuk az árokmedret, a Ladányi utcában és a Rózsa utcában pedig gyalogos járdát építtettünk - számolt be a fejlesztésekről a polgármester.

Kotzó László bízik benne, hogy az elkövetkező öt esztendőben a képviselő-testülettel tovább folytathatják a megkezdett településfejlesztési munkát. Elmondta, folyamatosan figyelik a pályázatokat, a szükséges önkormányzati önrészekre külön forrást különítettek el a költségvetésben. Reméli azt is, hogy a települést Várpalotával összekötő közút ami Ősi köldökzsinórjaként funkcionál is megújulhat az elkövetkező években, mert az érintett szakasz állapota elkeserítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!