Várpalota

2014.12.04. 19:30

Kerekesszékes társuknak gyűjtenek a diákok, egy lépcsőjáró a cél

Várpalota - Speciális, lépcsőjáró kerekesszékre gyűjt a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola közössége, hogy így könnyítsék meg Márkus Norbert mindennapjait az intézményben

Szabó Péter Dániel

A várpalotai iskolában informatikát tanuló 17 éves fiatalember ugyanis mozgáskorlátozott. - Norbi két és fél évesen a bölcsődében leesett a mászókáról, amelynek következtében súlyos agysérülést szenvedett. Négy hétig kómában volt, gépek tartották életben. Már az is kisebb csoda, hogy felépült, ám a mozgáskoordinációjában problémák léptek fel, így kerekesszékbe kényszerült. Január óta tanul nálunk informatika szakon, ám az osztálytermük a harmadik emeleten található. Ez könnyebbség, hiszen akadálymentesített mosdót is tudunk biztosítani számára, ám nehézség, ugyanis alig-alig tudja önállóan leküzdeni az emeleteket. Osztálytársai akik nagyon kedvelik őt, sokszor az ölükben viszik fel az emeletre Norbit - vetették fel, hogy indítsunk gyűjtést egy speciális, lépcsőjáró kerekesszékre, ami megkönnyítené diákunk közlekedését az intézményben - mondta el a Naplónak Deák Istvánné, a várpalotai iskola igazgatója.

Előkarácsonyi ajándékként egy új, kényelmes kerekesszéket is kapott Márkus Norbert. A tolókocsi  leleplezésében Deák Istvánné, az iskola igazgatója segített neki a Thury-várban
Fotó: Szabó Péter Dániel

A nemes cél érdekében jótékonysági gálát szervezett csütörtök este a Thury-várban az intézmény, ahol az iskola tehetséges diákjai, művészeti csoportjai léptek színpadra egy-egy produkcióval. Nyitányként rögvest meglepetéssel kedveskedett Márkus Norbertnek a közösség, hiszen egy új, kényelmes kerekesszéket kapott mintegy előkarácsonyi ajándékként. Az igazgatónő elmondta, a körülbelül két hete indított gyűjtés, többek között egy veszprémi vállalkozói csoport támogatásának is köszönhetően, olyan jól haladt, hogy lehetőség nyílt beszerezni egy hagyományos kerekesszéket is, ugyanis Norbert és édesanyja ezt sem engedhették meg maguknak.

- Természetesen a fő célunk továbbra is a lépcsőjáró beszerzése, ami minőségi javulást jelenthetne életvidám diákunk mindennapjaiban. Az egymillió forintba kerülő berendezés árának ötödét már összegyűjtöttük, bízunk benne, hogy mielőbb összejön a többi pénz is, így jövőre már átadhatjuk Norbinak a lépcsőjárót - bizakodott Deák Istvánné igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!