Várpalota

2015.11.26. 18:47

A török testvérvárosra szavaztak - A DK szerint várni kellene a szerződéssel, a polgármester szerint nincs ok félni

Várpalota - Testvérvárosi kapcsolatot létesít a törökországi Gazipasa településsel Várpalota. A DK szerint a jelenlegi politikai helyzet miatt érdemes lenne várni a szerződés aláírásával.

Szabó Péter Dániel

Galambos István önkormányzati képviselő (Jobbik) a csütörtöki képviselő-testületi ülésen elmondta, bízik benne, hogy a török település delegáltjai a Diadal napja történelmi várjáték sikeréhez is hozzájárulhatnak.

- Időszerűnek tartják-e a jelenlegi politikai helyzetben egy török településsel testvérvárosi kapcsolatot kötni? Nem volna-e érdemes várni egy kicsit? - tette fel a kérdést Deák Istvánné önkormányzati képviselő (DK).


Adil Celik, Gazipasa polgármestere és Osman Güzel tolmács tavasszal a várpalotai Thury-várban

Katona Csaba alpolgármester (Fidesz) megjegyezte, lehet, hogy időszerűbb a szerződéskötés, mint valaha, kiemelten fontos egymás tisztelete és megismerése. Antal László képviselő (Fidesz) szerint az aktuálpolitikát nem érdemes belekeverni egy testvérvárosi kapcsolatba.

Talabér Márta polgármester (Fidesz) elmondta, benne nincs félelem. Törökország a NATO tagja, ráadásul Gazipasa egy dinamikusan fejlődő település, s ebből Várpalota is csak profitálhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!