Várpalota

2016.03.16. 15:24

Versek a magyar hősökről

Várpalota – Az önkormányzat által meghirdetett Thury-emlékévhez kapcsolódva rendezte meg hagyományos, kistérségi versmondó versenyét a napokban a Thury-vár.

Szabó Péter Dániel

A vár Thury termében rendezett irodalmi megmérettetésen kilenc oktatási intézmény általános és középiskolás diákjai álltak ki szavalni a közönség, illetve a szakmai zsűri elé, amelyben ezúttal Csővári Zsófia, a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Pócsik József, a Bartos iskola igazgatója, illetve Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője kapott helyet.

A versek mindegyike a magyarok hősies helytállásáról és bátorságáról szólt, az alsó tagozatos gyermekek éppúgy jól felkészültek, mint a komolyabb költeményeket választó idősebbek, így tényleg nehéz dolga volt a zsűrinek a döntéskor, hangsúlyozta Pócsik József, aki a verseny végeztével a díjakat is átadta a legjobbnak ítélt versmondóknak.

Kincses Laura szavalja választott versét a Csővári Zsófia, Pócsik József és Budai László alkotta zsűri előtt a Thury-várban Fotó: Szabó Péter Dániel

Ami a végeredményt illeti, az alsó tagozatos diákok között Rotter Dávid (Bán Aladár Általános Iskola) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Fodor Kírát (Nepomuki iskola) és Gáspár Tamást (Rákóczi Telepi Tagiskola). Különdíjat érdemelt ki a pétfürdői Horváth István Általános Iskolából érkezett Rónaszéki Virág. A felsősök között Tóth Julianna (Rákóczi Telepi Tagiskola) bizonyult a legjobbnak Droppil Petra (Várkerti) és Kincses Laura (Bán Aladár) előtt. A középiskolások versenyében Báthory Anna (Thuri György Gimnázium) győzött Hersics Kiara (Thuri) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!