Várpalota

2017.01.04. 11:10

Karácsony áram nélkül

Inota – Egy meghibásodás miatt, több mint százan maradtak négy órára áram nélkül december 24-én.

Heffler Péter

Egyik olvasónk kellemetlen élményét osztotta meg velünk, mely még december 24-én, a nagy ünnepi készülődésben érte. Az inotai Szabó Jánosné lapunknak elmondta, hogy szenteste napja ugyanúgy ment, mint minden évben, már délelőtt hozzákészült a finom vacsorához, sültek a sütemények és a fa díszítése is éppen napirenden volt, mikor nagyjából tíz óra után elment az áram.

– Az utcánkban több házban is áram nélkül maradtak, több mint négy órára – mesélte olvasónk.

– Megértem, hogy hibák keletkezhetnek, vagy esetleg valahol szerelést végeztek, de ilyen hosszú áramszünet, különösen a december 24-i készülődésben családok karácsonyát teheti tönkre. Nem kaptunk semmilyen előzetes értesítést, vagy későbbi magyarázatot az áramkimaradásra – tette hozzá az idős hölgy.

Lapunk megkeresésére az E.ON Hungária Zrt. szóvivője elmondta, hogy december 24-én két darab csoportos kisfeszültségű meghibásodás történt Inotán. Mindkét esetben a transzformátor elosztószekrényében meghibásodott biztosítóbetét okozta az üzemzavart, amiben összesen százharmincnyolc ügyfél volt érintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!