Várpalota

2017.05.03. 17:40

Öt évre kapta meg a bizalmat

Várpalota - Öt évre Bognárné Mórocz Viktóriát nevezte ki a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde élére a település önkormányzatának képviselő-testülete.

Szabó Péter Dániel

A szakember március 1-je óta ideiglenes megbízással irányítja a helyi bölcsődéket és óvodákat összefogó szervezetet, kinevezését egyhangúlag támogatták a városatyák.

- A nevelőtestület és az alkalmazotti közösség is nagy arányban támogatta Bognárné Mórocz Viktória kinevezését. Ezért a képviselő-testület számára is egyértelmű volt a döntés - mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. Az ülésen további két intézményvezető kinevezését is támogatta a testület. Pócsik József a Bartos Sándor Általános Iskola, míg Koncz Annamária a Várkerti Általános Iskola igazgatójaként dolgozhat tovább. Kinevezésükről az Emberi Erőforrások Minisztériuma dönt, a képviselőknek ez esetben véleményezési joguk volt csupán.

Bognárné Mórocz Viktória
Fotó: Szabó Péter Dániel

Hosszas vita után elfogadták a városatyák azt a rendeletet is, amely a város közterületein való életvitelszerű tartózkodást szabályozza. A lépéssel az önkormányzat a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelmében szeretné megóvni a város frekventált helyeit, valamint azokat a területeket, ahol gyermekek tartózkodnak, jegyezte meg a polgármester. A döntés vonatkozik többek között a Hunyadi Mátyás térre, a Thury térre, játszóterekre, buszmegállókra, a nyilvános sportpályákra, valamint templomok és köztemetők teljes területére.

Szintén változás, hogy május 1-jétől a házasságkötő terem, a Thury-vár és a Nagy Gyula Galéria mellett - jegyzői engedéllyel - más helyszíneket is választhatnak házasságkötésük helyszínéül a jegyesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!