Várpalota

2015.12.28. 14:36

Évzáró koccintás a Loncsosban

Várpalota – Száz liternél is több forralt bor fogyott a Loncsosi Baráti kör hagyományos, karácsonyi koccintásán.

Szabó Péter Dániel

Immár hétéves hagyomány a Várpalota Loncsos városrészében működő civil szervezetnél, hogy minden esztendő végén, közvetlenül a karácsony előtt jó hangulatú évzáró mulatságra hívják és várják a település lakóit. Így volt ez idén is. A Muskotály és a Pipacs utca által határolt területen, a loncsosi emlékműnél már délután nagy volt a sürgés-forgás, két méretes üstben készült a jófajta forralt bor.

Vaczula István, a házigazda Loncsosi Baráti Kör elnöke a koccintáson Zergi Orsolyával, Einreinhof Attilával és Simon Andrással
Fotó: Pintér László

Kora este aztán elkezdtek szállingózni az emberek a térre és a baráti köri elnöke, Vaczula István szomszédos asztalosműhelyébe, ahol folytatódott a mulatság. Ott voltak a szomszédos városrészből a Rákóczi Telepi Baráti Kör tagjai is, akik még a Mikulást is elhozták magukkal a jeles eseményre.

A gyermekek meleg teát és szaloncukrot kaptak a nagyszakállútól, a felnőttek pedig forralt borral a kézben kóstolhatták meg a helyi asszonyok erre az alkalomra készített finomságait. A töpörtyűkrémes és a zsíros kenyér éppúgy jól fogyott, mint a karácsonyi sütemények, de persze a hűvös estében egy-egy kupica pálinka mellett is boldog karácsonyt kívánhattak egymásnak a megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!