Veszprém

2011.12.29. 14:06

Fokozott ellenőrzés a pénzintézetek környékén Veszprémben

Veszrpém - Fokozottan ellenőrzi a veszprémi pénzintézetek környékét csütörtöktől a rendőrség - adta hírül a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Halmos György

A vagyon elleni bűncselekmények - kiemelt figyelemmel a rablások megelőzésére-, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása, az állampolgárok személy- és vagyon biztonságának megóvása érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság csütörtöktől kezdődően fokozott rendőri jelenlét biztosítása mellett, visszatérő jelleggel ellenőrzi a bankok, takarékszövetkezetek környékét. A preventív fellépés célja a nagyobb készpénzforgalmat bonyolító pénzintézetek fenyegetettségének csökkentése, továbbá az ott megjelenő ügyfelek biztonságának szavatolása.

Leitold László, a Kinizsi Bank vezérigazgató-helyettese jó kezdeményezésnek tartja, hogy a rendőrség megerősített szolgálatot lát el a pénzintézetek környékén.

- Fontos számunkra, hogy az ügyfelek minél biztonságosabb körülmények között intézhessék ügyeiket. A vezérigazgató-helyettes  a végtörlesztés kapcsán arról is beszélt, hogy akinek lehetősége van, az  válassza az  elektronikus átutalást, mert biztonságosabb. A rendőrségi akciót értékelni fogjuk, és az eredmény ismeretében közösen döntünk a folytatásról - tette hozzá.

A szerdán kirabolt veszprémi takarékfiók csütörtökön technikai okok miatt még zárva volt. A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest, aki alig ötven másodperc alatt vitte el a készpénzt, nagy összeget nem zsákmányolhatott, mert időzáras széf volt a fiókban. Azt, hogy pontosan mennyit  rabolt el a maszkos támadó, a rendőrség nem árulta el.

A szerdai fegyveres rablás részleteiért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!