Veszprém

2012.02.20. 19:01

Fizessen a mozgó pékség is!

Veszprém - Több mint kilencszáz millió forintos bevétellel és kiadással fogadta el idei költségvetését a veszprémi kistérség társulás hétfőn.

Győrffy Árpád

Magasi János, tótvázsonyi polgármester, a pénzügyi bizottság elnöke elmondta, hogy gyakorlatilag nullszaldósnak tekinthető a gazdálkodási terv, mert a 7,9 milliós hiányra fedezetet nyújt a tavalyi pénzmaradvány.
 
Az ülést vezető Porga Gyula elnök, veszprémi polgármester szerint nagyon takarékos gazdálkodásra lesz szükség az idei évben, de a megalapozott számok alapján úgy látja, hogy a terv biztonsággal teljesíthető.
 
A polgármesterek tanácsa a továbbiakban több időszerű ügyben is döntést hozott. Meghallgatták dr. Francia Ferenc munkaszervezet vezető tájékoztatóját a társulás év végi megszűnésével kapcsolatos tennivalókról. Továbbá támogatták, hogy a munkaszervezet pénzügyi szolgáltatást nyújtson a pénzügyi vezető nélkül maradt hajmáskéri önkormányzatnak. Fertig József veszprémfajszi polgármester közös fellépést javasolt egyes, az adózás alól kibújni akaró mozgóárúsokkal szemben.

Különösen egyes pékségek próbálkoznak azzal, hogy házhoz szállításra hivatkozva mentesüljenek az adózás alól  hangzott el a konkrét példa. Köbli Miklós hajmáskéri polgármester lehetséges  megoldásként ajánlotta, hogy a közterület használati díj meg nem fizetése miatt a működési engedélyt kiadó jegyzővel kivetetik az érintett települést a szóbanforgó vállalkozás engedélyéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!