Veszprém

2013.01.23. 14:05

Jobbik a rongálásról

A Jobbik veszprémi alapszervezetének elnöke szerint kettős mércét alkalmaznak az országban, mert a párt által karácsony előtt a belvárosban felállított kettőskereszt meggyalázását sem a város, sem az egyházak és a politikai pártok vezetői sem ítélték el.

Halmos György

Kovács Rajmund arra hívta fel a figyelmet, hogy egy nem keresztény egyházi vezetőt állítólag az utcán szóbeli inzultus ért Budapesten, majd a kormány, a köztársasági elnök, a pártok és a történelmi egyházak is rögtön megszólaltak az ügyben és rasszizmust kiáltottak. A keresztgyalázás a kereszténység, s minden keresztény ember elleni támadás. Szólt arról, hogy január 3-án feljelentést tettek az ügyben, azóta több helyen olvasták a kiadott rendőrségi felhívást az esetleges szemtanuk jelentkezéséről, de ezen kívül más nem történt. Mint arról korábban beszámoltunk, december 21-én fekete festékkel kenték össze a párt logóit és a Wass Albert-idézetet, a kereszt tövébe pedig tehéntrágyát öntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!