Veszprém

2013.02.06. 15:49

Ügyészséghez fordulnak a Lokálpatrióták

Nem fogadja el a polgármester válaszát és az ügyészséghez, valamint a kormányhivatalhoz fordul a Lokálpatrióták Egyesülete a lomtalanítást érintő változások miatt, hangzott el az egyesület szerdai sajtótájékoztatóján.

Marton Attila

A Lokálpatrióták azt szeretnék elérni beadványukkal, hogy a tavalyi szemétszállítási díj lomtalanításra vonatkozó költségét számítsák bele az ideibe, illetve állítsák vissza a korábbi rendszert. Az önkormányzat jogszerűnek és a törvényi előírásokkal összhangban állónak tartja a tavalyi változásokat, Molnár Ernő, a Lokálpatrióták elnöke azonban úgy érvel, a korábbi, évente kétszeri helyett tavasszal lomtalanítanak csak, míg ősszel lombtalanítást végez a közüzemi szolgáltató.

Két szolgáltatásért fizetnek, de csak egyet kapnak a veszprémiek, fogalmazott Molnár Ernő. Míg 2010-ben 1000 forint volt az átlagos szemétszállítási díj havonta, addig idén januártól ez az összeg meghaladja a 2000 forintot, vagyis két év alatt a duplájára emelkedett a költség, mondta Kavalecz Tibor, majd hozzátette, a közüzemi szolgáltató 200 millió forintért megvette a várostól a Veszprém Aréna melletti parkolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!