Veszprém

2013.02.05. 12:40

Új tisztségviselőket választottak a Turisztikai Egyesületben

A Veszprémi Turisztikai Egyesület közgyűlésén nagy többséggel leszavazták Brányi Mária alpolgármester javaslatát .

Győrffy Árpád

Dr. Lőrincz Katalin, az egyesület résztulajdonában lévő Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a hétfői ülésen jelentette be, hogy távozik posztjáról. Neubauer Sándorné, az egyesület elnöke elmondta, hogy az új vezetőről a másik három tulajdonossal, az önkormányzattal, az állatkerttel és az arénával közösen kell  dönteni. Kérte a tagokat, támogassák a Porga Gyula polgármesterrel egyeztetett javaslatban, hogy az ügyvezetéssel a Kft. egyik munkatársát, Szabó Renátát bízzák meg egy évre.

A jelen lévő Brányi Mária alpolgármester ezzel szemben arra kérte a tagságot, hogy az önkormányzatnál zajló intézményi átalakítások miatt csak fél évre szóljon az átmeneti ügyvezető megbízása. Nem lenne jó, ha a majdani közgyűlési döntéssel ellentétesen lenne az álláspontjuk.

Az egyesület elnöke, a leköszönő ügyvezető és más hozzászólók is úgy vélték, a munka folyamatosságát, a most induló újabb pályázat megfelelő kezelését nem lehet féléves megbízással garantálni. Mivel Brányi Mária is fenntartotta álláspontját, titkos szavazást tartottak, amin 18:3 arányban az egyéves megbízás képviseletével bízták meg az elnököt.

A közgyűlés több más mellett döntött arról is, hogy az Utcazene Fesztivált szervező Veszprémi Fesztivál Iroda Kft.-t hétéves tagdíjelmaradás miatt kizárják az egyesületből. Ugyanakkor a tartozást kölcsönösségi alapon rendezettnek tekintik, és felajánlják a város legnépszerűbb programját szervező vállalkozásnak, hogy pártoló tagként továbbra is igénybe vegye szolgáltatásaikat.

 

Solymos Andrea titkár és Márkus László gazdasági felelős lemondása és az elnökség tartalmi kibővítése miatt az új tisztségviselőket is választottak. Gazdasági felelős Tupcsia Péter, a Betekints Hotel gazdasági vezetője, titkár Neubauer Edit, a Villa Medici munkatársa lett - mindketten egyedüli jelöltként indultak. Az elnökség két új helyére hat jelölt közül dr. Burján Jenőné Kati, a Szépország Rendezvényiroda, Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Petőfi Színház képviselője került. Neubauer Sándorné köszönetet mondott a leköszönőknek az eddigi munkáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!