Veszprém

2013.03.05. 17:03

Remek zenék, finom falatok

Első alkalommal szervezik meg a hétvégén a Veszprémvölgyben a Bor-blues-böllér napokat.

Varga Ibolya

A városban élő emberek igazi disznótor részesei lehetnek, ha ellátogatnak szombaton és vasárnap a Veszprémvölgybe. A program azonban már pénteken délután megkezdődik. Ekkor a bortermelők, pálinkafőzők, kézművesek és mesteremberek mutatkoznak be. A disznóvágást megelőzően is sütnek hurkát, kolbászt, pecsenyét, főznek csülkös káposztát.

Deák Bill Gyula a kórházi kezelése utáni első vidéki koncertjét adja 18 órától. A fesztiválra végig jellemző, hogy olyan időpontban rendezik meg a hangversenyeket, hogy a gyerekes családok is el tudnak menni rájuk. Szombaton 13-kor a Hangadók, 14.30-tól a HM Légierő Zenekar, 17-től Török Ádám és a Mini, valamint Závodi János lép fel. Vasárnap 13 órakor a Veszprém-Bakony Táncegyüttes műsorával kezdenek és 16.30-tól a Custom Blues Band ad koncertet.

A disznót szombaton 10.30-tól vágják le a gyakorlott nemesvámosi böllérek. Vasárnap 11 órától tartják meg az I. Veszprémvölgyi töpörtyüsütő versenyt, melyre csapatok jelentkezhettek és nem kértek nevezési díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!