Veszprém

2013.11.15. 18:35

Aláírásgyűjtés az egykulcsos adórendszer ellen

Veszprém – Az a célunk, hogy az igazságtalan, egykulcsos adórendszert eltöröljük, ez lesz az Együtt 2014 Párbeszéd Magyarországért Mozgalom (Együtt PM) az első intézkedése kormányváltás esetén.

Halmos György

Erről Scheiring Gábor, a mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt pénteken, az egykulcsos adó elleni aláírásgyűjtő kampányuk veszprémi helyszínén. A Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmányra hivatkozva azt mondta: az igazi nyertesei az egykulcsos adónak azok, akik a legfelső jövedelmi tizedbe tartoznak, ott tapasztalható érdemi adócsökkenés. Az egykulcsos adóval 444 milliárd forint esett ki a költségvetésből – tette hozzá.

- A felső tíz százalék zsebében 500 milliárd forint maradt, míg az alsó jövedelmi harmadba tartozók összességében 100 milliárddal többet fizetnek a költségvetésbe, ez egy perverz újraelosztás.

Scheiring Gábor abszurdnak nevezte az adórendszer, aminek a munkahelyteremtésre is drasztikus hatása volt, számításaik szerint 50 ezer munkahely szűnt meg amiatt.

- Kezdeményezzük, a kormány vegye ki az egykulcsos adót a kétharmados törvények köréből, elfogadhatatlan, hogy az igazságtalan adórendszert megpróbálják bebetonozni. A hosszú távú cél ennek az adórendszernek az eltörlése.

A szövetség aktivistái december közepéig folytatják aláírásgyűjtő kampányukat így például Balatonkenesén, Balatonfűzfőn, Balatonfüreden, Balatonalmádiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!