Veszprém

2014.01.20. 18:42

Bemutatták az LMP jelöltjeit

Veszprém – Schiffer András pártelnök mutatta be az LMP megyei egyéni jelöltjeit hétfőn Veszprémben.

Marton Attila

A veszprémi központú 1. számú választókerületben Gerstmár Ferenc, a párt országos választmányának tagja, önkormányzati ügyvivője, és a veszprémi önkormányzat képviselője indul. A 2. számú körzetben – amelyhez Balatonfüred és Várpalota is tartozik – Cséby Gézát, az LMP korábbi megyei irodavezetőjét indítja az ökopárt. A bölcsészkaron és nemzetközi tanulmányok szakon is diplomát szerző politikus jelenleg marketinggel foglalkozik. Az Ajka és Tapolca térségét lefedő 3. számú választókerületben Guzslován Gábor indul, aki az elmúlt években a Vasas szakszervezet munkájában szerzett tapasztalatot. A megye 4. számú, pápai központú választókörzetében Nyőgér István középiskolai tanár a párt jelöltje, aki egyetemi évei alatt bekapcsolódott a zöldmozgalomba.

Schiffer András hangsúlyozta, mind a 106 egyéni választókerületben önállóan indít jelöltet az LMP. A politikus kifejtette, az ország nyolcvan százaléka kárvallottja az elmúlt négy év kormányzásának. Hozzátette, az áprilisi választások tétje az LMP számára, hogy fennmarad-e a remény Magyarországon arra, hogy lehet oligarchák nélkül, a nagytőke ellenében kormányozni az országot. Az LMP társelnöke élesen bírálta a baloldali ellenzéki megállapodást, valamint Orbán Viktor kormányfőnek a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal aláírt egyezségét.

A sajtótájékoztató végén a párt indulói képviselőjelölti nyilatkozatot írtak alá, amelyben vállalták, hogy parlamentbe való bejutásuk esetén nem támogatnak olyan javaslatot, amely gyengítené a vidéki egyetemeket, vagy veszélyeztetné a Pannon Egyetem létét. Az LMP országos listájáról a párt hétvégi kongresszusa dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!