Veszprém

2014.02.14. 11:59

A baloldali összefogás tervei

Veszprém - Közös sajtótájékoztatón ismertették terveiket, elképzeléseiket a baloldali összefogás pártjainak országgyűlési képviselőjelöltjei.

Szabó Péter Dániel

Nyitányként Gőgös Zoltán, az MSZP megyei elnöke, egyben a választási szövetség pápai képviselőjelöltje elmondta, a február 15-én induló kampányban tisztességes politizálásra törekszenek, ám minden őket ért támadásra azonnal reagálni fognak. Április 6-án bíznak azoknak az embereknek a bölcsességében, akiktől nagyon sokat elvettek az elmúlt négy évben.

Saját választókerületét illetően Gőgös Zoltán elmondta, Pápa alapvetően konzervatív beállítottságú, ám például Devecserben és Zircen már más a helyzet. Reméli, hogy több évtizedes mezőgazdasági tapasztalata, térségi jelenléte elég lesz a sikerhez.

Pál Béla, az MSZP politikusa elmondta, megtiszteltetés számára, hogy a baloldali összefogás képviselőjelöltje lehet Veszprémben, s külön öröm, hogy itt helyben a Lokálpatrióták támogatását is élvezi. - Azok szavazataira számítok, akik velem együtt úgy gondolják, hogy Magyarország csak akkor lehet sikeresebb, ha a nők, a gyermekek, a munkavállalók, a nyugdíjasok, valamint a kis- és középvállalkozások jobban teljesítenek. A kormánynak pedig az a feladata, hogy ehhez minden feltételt biztosítson - jelentette ki Pál Béla.

Scheiring Gábor, az Együtt-PM politikusa, a Balatonfüredet és Várpalotát magában foglaló választókerület jelöltje leszögezte, alapvető kérdés számára a munkahelyteremtés. A Balaton-felvidéken a turizmus és a kulturális vidékfejlesztés területén vannak konkrét elképzelései, amelyeket egy helyi programban foglalt össze. A Balatonfűzfőtől Várpalotáig terjedő ipari övezetbe pedig innovatív gazdaságfejlesztés révén lehelne új életet. Megjegyezte továbbá, hogy a jelenlegi centralizált rendszerrel szemben kiemelten fontosnak tartja visszaadni az iskolák önállóságát.

Az Ajkát, Sümegen és Tapolcán induló Horváth József (MSZP) hangsúlyozta, igaz, hogy Ajkán 4,6 százalékos a munkanélküliség, ám a választókerület többi részén jóval rosszabbak a lehetőségek. - Tapolcán 8,5 százalékos, míg Sümegen közel 11 százalékos a munkanélküliség. A lehetőségek megvannak, a települések ipari parkjaiba minél több céget kellene telepíteni, ehhez azonban megbízható gazdasági környezetre van szükség - szögezte le Horváth József, aki a panelházak, például a tapolcai Y-házak mielőbbi energetikai felújítását is szorgalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!