Veszprém

2014.02.13. 13:06

Bálint túl egy újabb vizsgálaton

Veszprém - Újabb, a pécsi klinika orvosai által kért MR-vizsgálaton esett át a Napló által patronált Kiss Bálint, a neurofibromatózissal küzdő veszprémi kisfiú.

Szabó Péter Dániel

Mint ismert, tavaly novemberben indítottunk gyűjtést kilencéves kisfiú gyógykezelésének támogatására. A lapunk hasábjain megjelent riport után példaértékű összefogásnak lehettünk szemtanúi, hiszen nemcsak a megyéből és az ország különböző tájairól, hanem még a határainkon túlról is érkeztek adományok a Pannon Lapok Társasága által nyitott gyűjtőszámlára. Végül karácsony előtt több mint négymillió forintról szóló óriás csekket adott át a családnak Barták Péter, a Napló főszerkesztője.

 

Speciális vizsgálaton vett részt a veszprémi kórházban Kiss Bálint (Fotó: Kissné Sipos Marianna)

Közben felvettük a kapcsolatot a pécsi Da Vinci Magánklinikával is, ahol segítséget ígértek a családnak. Egy vizsgálaton fogadta is Bálintot és szüleit dr. Tizedes György orvos-igazgató, ám a műtét előtt újabb vizsgálatra volt szükség. A napokban a veszprémi kórházban dr. Szabó Éva főorvos asszony segítségének köszönhetően soron kívül vehetett részt a speciális MR-vizsgálaton a kisfiú, akinek eredményeit már postázták is a pécsi orvosoknak. _ Hősiesen viselte a rendkívül hangos, sokak számára ijesztő procedúrát Bálint, aki ráadásul megfázással is küzködött _ mondta el lapunknak az édesanya, Kissné Sipos Marianna, aki reméli, mielőbb sor kerülhet az oly régóta várt műtétre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!