Veszprém

2014.02.07. 13:42

Jó esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon

Veszprém – Kétszázhúsz alap- és mesterszakos hallgató vette át oklevelét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának diplomaosztó ünnepségén pénteken.

Marton Attila

Dr. Szabó Lajos, a Gazdaságtudományi Kar dékánja ismertette a kar elmúlt évben elért eredményeit. Elmondta, megalkották a 2014-2018 közötti stratégiai célrendszerüket, míg a kar tanszékeit nagyobb egységeket tömörítő intézetekbe vonták össze, valamint létrehozták a marketing és nemzetközi kapcsolatok központot. Az egyetemen tanultaknak köszönhetően meg tudják oldani a majdani munkahelyükön őket ért kihívásokat.

Hozzátette, sokan vezetőkké válnak pályafutásuk során, amellyel azonban a problémák száma és jelentősége is növekedik. Beszéde végén azt kívánta a végzetteknek, legyenek céltudatosak és kitartóak, fejlesszék és bővítsék ismereteiket, valamint ápolják jó kapcsolatukat a Gazdaságtudományi Karral és a Pannon Egyetemmel. Ürmössy Attila ágazatvezető köszöntőjében hangsúlyozta, a nemzetközi trendekben az angol nyelvtudás, az informatikai ismeretek és a menedzsmentismeretek egyre nagyobb jelentőséget kapnak, vagyis a karon végzettek jó esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon. A diplomaszerzés után a felelősség azonban a végzetteké, a sikerhez arra is szükségük lesz, hogy évekkel előre gondolkozzanak, tette hozzá.

A diplomázó hallgatóktól Gosztola Evelin búcsúzott, míg a végzős hallgatók nevében Tóth Erika Viktória köszönt el a fakultástól, felidézve az egyetemi évek emlékeit. Ezután a hallgatók fogadalmat tettek, majd átvették okleveleiket a kar dékánjától. Az ünnepségen Halas Adelaida, a Veszprémi Petőfi Színház művésze énekelt, zongorán Győrfi Judit, a Csermák Antal Zeneiskola tanára kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!