Veszprém

2014.03.13. 16:55

Mészáros Zoltán az év patrónusa

Veszprém - A művészeti mecenatúra legrangosabb hazai eseményén, a Mecénásnapon három kategóriában osztottak díjakat a kultúrát és művészeteket kiemelkedően támogató vállalatok és magánszemélyek között.

Bartuc Gabriella

Az év patrónusa Mészáros Zoltán lett, az Alsóörsön működő Snétberger Zenei Tehetségközpont létrehozója, adminisztratív vezetője. Ő a kuratóriumi elnök és ügyvezető, de a dolgozók többségéhez hasonlóan fizetést nem vesz fel. Az egész intézmény gyakorlati működése az ő munkaadományán nyugszik áll a méltatásban. A Summa Artium által meghirdetett pályázatra három kategóriában lehetett jelentkezni, amelyek közül a szakmai zsűri nyolc pályázatot választott ki.

A nyerteseket a március 11-én megrendezett Mecénásnap díjátadó gáláján hirdették ki. A kortárs művészetért kate-gória nyertese a Fundamenta-Lakáskassza, amely ösztöndíjjal támogat szobrász és festő egyetemi hallgatókat. A projekt kategóriában az Aegon Magyarország Általános Biztosító és a Magyartanárok Egyesületének együttműködése bizonyult a legjobbnak. Az Aegon Művészeti Díjhoz, a legnagyobb presztízsű irodalmi elismeréshez kapcsolódó közös projektet, a középiskolásoknak készült multimédiás tancsomagot díjazták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!