Veszprém

2014.03.12. 12:55

Országos harmadikak

Veszprém - A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata országos harmadik helyezést ért el a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen.

Balla Emőke

Az idén harmadik alkalommal megrendezett Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyre huszonhat iskola negyvenöt csapata nevezett be.

A decemberi elméleti fordulón elért hatodik helyezésnek köszönhetően a Táncsics Mihály Szakközépiskola három tagú csapata, név szerint Gere Dávid, Hertner Dávid, Schmidéliusz László bútorasztalos utolsó évfolyamos tanulók bekerültek a döntőbe, ahol már nagyon erős ellenfelekkel kellett megmérközniük.

Gere Dávid, Hertner Dávid és Smidéliusz László 11. B osztályosok (Fotó: Táncsics iskola)


A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny kétnapos döntőjét a múlt hétvégén Sopronban, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar tanműhelyében tartották, ahol tizenhat csapat mérte össze tudását és szakértelmét. Az első nap dekorozott rétegelt lemezből és nyírfából egy háromlábú padot kellett elkészíteni a versenyzőknek, a második napra a támogató cégek készültek érdekes feladatokkal. A kétnapos versenyen a Táncsics iskola csapata országos harmadik helyezést ért el, tájékoztatott Eveli Péter, az iskola igazgató-helyettese. A diákok felkészítő tanárai: Sanda András, Büky Gyöngyi és Kis László voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!