Veszprém

2014.04.22. 15:50

Kolping lelki nap

Veszprém - Országos lelki napot szervezett a Veszprémi Hittudományi Főiskolán a Magyar Kolping Szövetség április 5-én.

Toldi Éva

A vendéglátók Fodor Balázs atya, várpalotai plébános, a nyugat-magyarországi Kolping-régió prézese vezetésével szép és tartalmas programot szerveztek a szélrózsa minden irányából érkező vendégeknek. A találkozót a mozgalom alapító atyja, Adolph Kolping ereklyéjének jelenlétében tartották meg.

Az országos Kolping-találkozó résztvevőinek egy csoportja (Fotó: Töltési Erzsébet)

Manapság sokan mondják: Jézus Krisztus igen, Egyház nem . Mert az Egyházban mindig sok bűnt-bajt találnak. Attól függ, hogy mire fókuszálunk, mutatott rá Fodor Balázs atya. Ha a hibákra, akkor azt biztos mindig találunk. De nem ez a lényeg, hanem az, amit Isten akar belőlünk kihozni a szentségek által, igéi által. S ezért az Egyház minden korban képes lesz arra, hogy Isten evangéliumát tovább adja, papjaiban és híveiben egyaránt. És minden kor megtermi a maga szentjeit. A Kolping-család közössége is egy szent, Adolph Kolping nyomában jár, aki fiatal iparos legényeket készített fel az életre és helytállásra. Az alapító szociális szellemisége jegyében a mozgalom arra akarja tagjait képessé tenni, hogy keresztényként a világban megállják helyüket, tevékenységük által a közjót mozdítsák elő és közreműködjenek a társadalom megújításában és humanizálásában.

Varga Péter földvári, László Dezső veszprémi prézesek és Laposa Norbert almádi káplán a Kolping mozgalommal való kapcsolatukról osztották meg gondolataikat a megjelentekkel, majd Kövesi Ferenc országos prézes a megváltásról elmélkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!