Veszprém

2014.05.19. 13:43

Világos jövőkép a baloldalról

Veszprém - Az Együtt-PM szövetségnek világos jövőképe van a baloldalról, amelynek megújításában aktívan részt vesz majd az elkövetkező években.

Szabó Péter Dániel

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke mondta mindezt hétfőn délután tartott veszprémi sajtótájékoztatóján. A megyeszékhely belvárosában a politikus kiemelte, az EP-választási kampány a hajrájához érkezett, s az utolsó hét legfontosabb momentuma a szövetség kezdeményezésére létrejött pénteki vita, amelyen pártok listavezetői kifejtik majd véleményüket a Európáról és a magyar belpolitikáról.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Horváth László, a szövetség regionális koordinátora a veszprémi sajtótájékoztató előtt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Fontos, hogy a súlyos választási vereséget követően felismertük: máshogy kell politizálni a jövőben. Ennek jele, hogy baloldali pártként tetemre hívjuk a Jobbikot, mert meggyőződésünk, hogy a nemzeti érdekekkel ellentétes politikát folytatnak, s nem adnak választ a társadalmi feszültségekre - szögezte le Szigetvári Viktor, aki szerint az Együtt-PM-nek világos jövőképe van a baloldalról, amelyben van helye és szerepe a szövetségnek.

A súlyos választási vereséget követően felismertük: máshogy kell politizálni a jövőben, jelentette ki Szigetvári Viktor

 

- Tisztességes kampánnyal, a múltat nem felhánytorgatva kell polgári-szociáldemokrata alternatívát kínálni a választóknak. Ehhez Szelényi Zsuzsanna, Jávor Benedek vagy épp a Bajnai Gordon személyében meg is vannak a megfelelő jelöltjeink. Magyarország volt miniszterelnöke tisztességes politikus, aki világossá tette: nem megy Brüsszelbe, mert fontos szerepe lesz a magyar baloldal megújításában - tette hozzá Szigetvári Viktor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!