Veszprém

2014.07.16. 17:20

A közösség képviselői

Veszprém - Közel húsz civil tudósító vett részt azon a szakmai találkozón, amelyet a Napló szerkesztőségében tartottak meg szerdán.

Perger Katalin

A civil tudósítók a találkozó elején megismerkedtek a Napló szerkesztőségének tagjaival, bemutatkoztak az új kollégák, majd sor került a nyomda megtekintésére. Horváth Balázs bemutatta, hogyan készülnek el az újságok és a különböző információs kiadványok. Hatalmas papírbálák között vezetett az út a nyomda gépei felé. Nagy szakértelemmel és felelősséggel nézik át az ott dolgozók a készülő lapokat.

A tanulmányi séta után Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója beszélt a szerkesztőség jövőbeli terveiről, arról hogy miként szeretnének a fiatal generáció felé fordulni az online és a digitális kiadásban. Ezt követően Balla Emőke, a hírszerkesztőség vezetője és Gidai Judit szerkesztő általános kérdésekről adott hasznos tudnivalókat, amelyek az újságban megjelenő tudósítások, cikkek, riportok megírásával kapcsolatosak. A civil tudósítók fontos szerepéről hangzottak el elismerő gondolatok, hiszen egy adott település, közösség képviseletében adnak információkat. A résztvevők örültek a találkozónak, hiszen sok segítséget adott a munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!