Veszprém

2014.08.27. 11:25

Verseny a virágosításban

Veszprém - A Lokálpatrióták a Városért Egyesület által kiírt Virágos Városrész verseny eredményhirdetését tartották a minap a Stromfeld Aurél u. 3. számú ház előtt.

Heffler Péter

Huszonöt évvel ezelőtt több mint ötszáz lépcsőház részvételével indult a Virágos Városrész mozgalom, mely egészen 2010-ig működött Veszprémben. Manapság ugyan jóval kevesebb létszámban, de legalább akkora lelkesedéssel tesz a Lokálpatrióták a Városért Egyesület a szebb környezetért. A Munkácsy Mihály utcától a Jutasi útig terjed a körzetük, és szemmel látható munkájuk gyümölcse , ami nem is csoda, mivel a résztvevő kilencvennégy lépcsőház lakóiból egy napot a héten valaki mindig a környék felvirágoztatásán fáradozik.

Molnár Ernő, az egyesület  elnöke díjazza a gondos lakókat (Fotó: Heffler Péter)

Molnár Ernő, az egyesület elnöke fontosnak tartja, hogy jutalmazzák a gondos lakókat, ezáltal inspirálva az embereket, hogy az előttük lévő közterülettel foglalkozzanak. A csütörtök reggeli díjkiosztónak is ez volt az apropója a Stromfeld utca 3. számú ház előtt, ahol az egyesület tárgyi jutalommal, és díszoklevél formájában is megköszönte a lakók munkáját. A fontos, hogy lássák az itt élő emberek, hogy az a négy-öt ház, mely kifejezetten jó munkát végzett a közterület fenntartásában, megbecsülést érdemel, illetve a lokálpatrióták megköszönik a munkájukat - mondta Molnár Ernő.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy jövőre is kiírják a versenyt és amennyiben az önkormányzatnál lesz rá lehetőség szeretnék kiterjeszteni a mozgalmat az egész városra is.

Nem alaptalanul bíznak az egyesület tagjai a sikerben, hiszen az országban számos szervezet hirdet környezetszépítési és kertészeti versenyeket, melyekre városunkból is mindig többen jelentkeznek. Kis odafigyeléssel, a testnek is jót tevő mozgással csodákra vagyunk képesek az igényes környezet kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!