Veszprém

2014.08.05. 09:31

Közös képviselőjelölteket állítanak a baloldali pártok

Veszprém – Olyan jelölteket indítunk, akik nem a politikai pártoknak, hanem a választók érdekeinek kívánnak megfelelni, mondta Katanics Sándor polgármesterjelölt a baloldal közös képviselőjelöltjeinek bemutatásakor kedden.

Marton Attila

Katanics Sándor indulását az MSZP, a DK és az Együtt-PM mellett a Liberálisok és a Lokálpatrióták is támogatják. A jelölt bejelentette, a polgármesteri cím elnyerése esetén lemond pártpolitikai tisztségeiről.

A baloldali pártok közös egyéni önkormányzati képviselőjelöltjeit Katanics Sándor mutatta be. A egyes számú körzetben a kerület korábbi képviselője, Birtalan Ferenc, míg a kettesben Csermák Zoltán, a Városfejlesztési Rt. egykori vezérigazgatója indul. A hármas körzetben Molnár Ernő, a Lokálpatrióták vezetője, a negyedikben a statisztikus végzettségű Janicsekné Ádám Györgyi, az ötös számú kerületben pedig Mihályi Balázs informatikus-közgazdász méreti meg magát. A hatodik választókerületben Háy László szerviztechnikus, a hetedikben az egykori kézilabdázó Illés Zoltán, míg a nyolcasban Mészáros Mary, a Szolidaritás és az Együtt egyik alapítója a pártok közös jelöltje. A kilencedik körzetben Kiss Béla jogász-közgazdász, a belvárost magába foglaló tízes körzetben Katanics Sándor, a tizenegyedikben Búzás Huba, nyugalmazott bíró, a Magyar Írók Egyesületének tagja, míg a tizenkettedikben Lőrentei Tamás rendszermérnök, tanár a képviselőjelölt.

A polgármesterjelölt elmondta, hisznek benne, hogy ezzel a széleskörű összefogással le tudják váltani a demokratikus értékekkel szembeforduló városvezetést, s olyan fejlődést biztosíthatnak Veszprémnek, amelybe a városlakók is beleszólnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!