Veszprém

2014.09.04. 15:35

Norvég polgármesternők érkeztek Veszprémbe

Egy esélyegyenlőségi projekt keretén belül két norvég település első embere látogatott el Veszprémbe, akiket Porga Gyula polgármester köszöntött a városházán csütörtökön.

Balassa Gergő

A norvég vendégek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége projektjének keretén belül látogattak el Veszprémbe, ahol többek között a helyi önkormányzat női tisztségviselőivel találkoztak.

A Norvég Alap támogatásával megvalósuló csereprogram lehetőséget adott arra, hogy egy-egy hazai település polgármesternője kiutazzon olyan norvégiai partnertelepülésekre, ahol szintén női polgármester végez vezetői tevékenységet. A projekt által a résztvevők betekinthetnek a másik ország mindennapjaiba, különös tekintettel a közszférában dolgozó nők életébe.

Bjorg Tingstad és Hege Nordheim-Viken (elöl) a városházán (Fotó: Penovác Károly)

Bjorg Tingstad, Fosnes és Hege Nordheim-Viken Hoylandet polgármestere Pénzes Erzsébet hidegkúti polgármester, valamint Füzy Andrea abasári képviselőnő társaságában a veszprémi városháza életébe nyert bepillantást, ahol női tisztségviselőkkel beszélgettek többek a család és munkahely közötti egyensúly megtartásának fontosságáról, valamint az önkormányzati rendszer működéséről. A norvég vendégeket Porga Gyula is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!