Veszprém

2014.10.09. 13:27

Fidesz: jogosulatlanul festettek útburkolati jeleket a Stromfelden

Veszprém – Jogosulatlan, szakszerűtlen volt a parkolóhelyek festése a Stromfeld utcai házaknál, reagált Némedi Lajos alpolgármester a sajtóban megjelent hírre.

Balla Emőke

Magánszemély nem jogosult közúti jelzések festésére, mondta az alpolgármester a Fidesz veszprémi csoportja által szervezett sajtótájékoztatón. A parkolóhelyeket szakszerűtlenül, a közlekedés biztonságát veszélyeztetve, a szabályok semmibe vételével festették fel. Molnár Ernő nem tagadta a cselekmény elkövetését, cédulával is felhívta az ott lakók figyelmét, tájékoztatott. A cselekedetről tudnia kellett Hartmann Ferenc kampányfőnöknek, akinek neve szerepel Molnár Ernő szórólapján és Katanics Sándornak, az MSZP, DK, Együtt-PM, Liberálisok, Lokálpatrióták polgármesterjelöltjének. Némedi Lajos a Fidesz-KDNP csoportja nevében arra kéri mindhármójukat, hogy lépjenek vissza a képviselőjelöltségtől, érdemtelenné váltak a választók bizalmára.

Hartmann Ferenc kampányfőnök elmondta: meglepő, hogy Némedi Lajos a hatóság szerepét magára öltve szólal meg. A demokratikus ellenzéknek nincs köze ahhoz, hogy 10-12 elégedetlen ember elvégzi, amire az önkormányzat éveken át képtelen volt. Ráadásul nem először teszik meg. Azon csak derülni tudok, amit Némedi Lajos kér, ugyanis az szánalmasan nevetséges.

A Lokálpatrióta Egyesület a város valamennyi területén 714 parkírozót festett fel hat év alatt, ehhez adódik hozzá a két hétvégén a Stromfeld 1-3. házaknál a 104 parkolóhely, közölte Molnár Ernő. „,Mi a korábbi város által jóváhagyott hagyományokat folytattuk. A mostani munkában a Lokálpatrióták szerepe annyi volt, hogy megkérdeztem a lakókat, szándékoznak-e ezeket a munkákat elvégezni, én biztosítom az eszközöket. Két társasház partner volt ebben. Tizenegy ember dolgozott, valamint én. A mostani festésnél elkövettem azt a hibát, hogy nem kértem engedélyt. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az volt a szándékunk, hogy jobbítjuk a körülményeket. A lakók maguknak festették le a parkolókat”.

A Lokálpatrióták Egyesületének elnöke hozzátette, a jövőben - ha hasonló feladatra készülnek – időben szakvéleményt kérnek a városi hatóságtól. Az ott lakók nem kritikát, hanem dicséretet várnak, a feladatokat a város helyett végezték el.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!