Veszprém

2014.10.07. 18:18

Megszépült a Kálvin Park

Veszprém – A közel kétszázmillió forintos beruházás az egész városrésznek szól, fiatalnak, idősnek egyaránt.

Heffler Péter

A Szociális Városrehabilitáció Veszprémben című projekt keretében öt területi egységen is közterületek újultak meg a Jutasi úti lakótelepen. Így épült újjá a Kálvin János Park is, melynek hivatalos átadását kedden délután tartották. A projektelemek megvalósulásáról Porga Gyula polgármester beszélt, valamint jelen volt Lendvai Zoltán plébános is, aki bizonyította, hogy a megszépült terület valóban mindenkié.

Porga Gyula polgármester a Kálvin János Park átadásán egy történettel bizonyította, mennyire esedékes volt már a régóta kihasználatlanul heverő terület felújítása.

- Úgy hallottam, hogy amikor a munkások még az utolsó simításokat végezték, a fiatalok már akkor a kerítés mellett álltak, várva, hogy megnyíljon a gördeszkapálya - kezdte a polgármester. - A városi létnek az egyik legfontosabb eleme, hogy a veszprémieknek legyenek találkozási pontjaik. Legyenek olyan közterületek, ahol jól érzik magukat az emberek. Azt, hogy jó munkát végeztünk mi sem igazolja vissza jobban mint, hogy minden délután tele van a tér - mondta a Porga Gyula, majd a Kálvin Park sokrétűségét is kiemelte.



A közel kétszázmillió forintból megszépült területen kiépítésre kerültek járdák, napelemes térvilágítás, padok és számos az ifjúság hasznos szabadidő-eltöltését szolgáló pannapályák (kisméretű, kétszemélyes futballpályák), valamint egy gördeszkapálya is. Továbbá a park közepén rendezvénytér szolgálhat helyszínül a leendő programoknak, emellett akadálymentes mosdó-pavilon és új parkolóhelyek is épültek. Arra pedig, hogy a felújított Kálvin Park mindenkinek szól Lendvai Zoltán plébános szolgált bizonyítékul. - Örülök, hogy Veszprémet is plébánosi dicséretben részesíthetem, mert nem csak az óvodásoknak, kisiskolásoknak, hanem a legnehezebb korosztálynak, a serdülőknek is próbál kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a város vezetése - kezdte a plébános. - A legfontosabb, hogy mindenkinek biztosítva legyen a lehetőség a sportolásra, úgy ahogy itt most látok kezdőt, a gördeszkázással még csak ismerkedőt, vagy éppen profi bmx-eseket - tette még hozzá Lendvai Zoltán.

A plébános pedig nem csak, hogy pártolja az extrémsportokat, de egyenesen rajongója azoknak. Gördeszkás, vagy az egyik fiataltól kölcsönkért Jézus mintás bmx-szel adott magánszáma élményszámba ment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!