Veszprém

2014.10.07. 14:40

Olvasónk panasza a Napló által jutott el a VKSZ-hez

Veszprém - Két napig éktelenkedett a Gyöngyvirág utcában a valaki által illegálisan lerakott szeméthalom.

Heffler Péter

Sokszor csak pár lépést kellene tenni a szemetes felé, de úgy gondoljuk, hogy nem számít egy zsebkendő, vagy egy cukorka papírja, ha véletlenül kiesik a kezünkből. Igenis számít, mert ha mindenki így gondolkodna, akkor az egész világ egy nagy szeméthalom lenne. Érthetetlen, hogy egyeseket nem érdekel a környezet, amiben élnek, az pedig különösen felfoghatatlan, amikor valaki egy rendezett zöld övezet kellős közepén rakja le a szemetét.

A zsákoktól alig pár méterre vannak a kukák és még egy tábla is figyelmezteti a szemetelőket
(Fotó: Heffler Péter)

Sokszor a veszprémi lakosság nem él az évi egyszeri, ingyenes házhoz menő lomgyűjtés, vagy veszélyes hulladék elhelyezésének lehetőségével és az előírásokat figyelmen kívül hagyva, közterületen helyezi el hulladékát. Jó páran teszik ezt szabálysértési eljárás és jelentős pénzbírság veszélye mellett, igaz ahhoz tettenérés kell.

Természetesen egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott levélben az olvasó sem tudta megnevezni a tettest, csak a füvön éktelenkedő zsákokat mutatta. Egy másik lakó, Kerecsényi Józsefné elmondása szerint nagyjából két napig volt a háza előtti részen a VKSZ által hétfőn elszállított szemétkupac és nem ez volt az első eset.- Hústvét előtt már volt egy borzasztó nagy szeméthalom itt - kezdte a hölgy. - Néha szoktak kirakni az utca végébe konténereket. Szerintem ha erre sűrűbben sor kerülne, akkor az illegális szemétlerakások is megszűnnének - tette még hozzá Kerecsényi Józsefné. A tettes ez esetben ugyan csak zöldhulladékot rakott le és nagyjából tizenöt méterre a kukáktól. Az eset azért érthetetlen, mert tényleg csupán pár lépésre volt a szemetes.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!