Veszprém

2014.11.19. 17:15

Példaképek lettek, arany-, gyémánt- és vasdiplomát vettek át

Veszprém - Huszonegy pedagógus vehette át több évtizedes munkája elismeréseként arany-, gyémánt- és vasdiplomáját kedden a városházán.

Balassa Gergő

Az ember nagyon sok mindenben különbözik más élőlényektől, az egyik ilyen, hogy már életünk korai szakaszában példaképet keresünk és találunk magunknak. Vannak, akik jót és vannak, akik kevésbé jót. A pedagógusok példaképek az ember életében - méltatta Némedi Lajos az ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt végzett pedagógusokat kedden, a városháza Kossuth-termében rendezett ünnepségen.

A megyeszékhely alpolgármestere elmondta, egy élet sem elég ahhoz, hogy méltóképp lehessen megköszönni a nevelők és oktatók által biztosított szép példákat és hasznos ismereteket, amelyeket tiszta szívvel és szeretettel adtak át hivatásuk gyakorlása során.


Halmay György és Némedi Lajos köszöntötte a nyugdíjas pedagógusokat a városházán kedden
Fotó: Balassa Gergő

Azt a titkot kell nekünk ellesni tőlük, hogy a pedagógus pályát hogyan lehet nehézségei ellenére végigcsinálni - fogalmazott pohárköszöntőjében Halmay György önkormányzati képviselő. Hozzátette, ezt a munkát csak teljes odaadással, a gyertyát két végén égetve lehet végezni, hibázni viszont nem lehet. - A szülők életük legdrágább kincsét, a gyermeküket bízzák a pedagógusokra - hangsúlyozta.

Az ünnepségen aranydiplomát vehettek át az ötven, gyémántot a hatvan, és vasdiplomát a hatvanöt éve végzett pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!