Veszprém

2015.02.10. 14:25

Iskolai Mackó nap

Veszprém - A tanulók örömmel fogadták Dózsa György Általános Iskola könyvtárában nyílt medvés kötetek kiállítását.

Balla Emőke

Mackó napot rendezett Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Az intézmény alsó tagozatos közössége gyertyaszentelőkor, február 2-án mesekönyvgyűjtő versenyt hirdetett. Gyertyaszentelő napjáról több népi hiedelem ismert. Az egyik Európa azt állítja, hogy ezen a napon a téli álmot alvó medve felébred, kitekint a barlangja bejáratán, hogy megnézze, milyen az idő. Ha derült az ég és süt a nap, enyhe a levegő, akkor visszamegy és folytatja az alvást. Tudja, érzi, hogy még nincs vége a télnek. Ha hideg, téli időt talál, kinn marad.

Mackós könyvekből nyílt kiállítás a Dózsa iskola könyvtárában
Fotó: Dózsa György Általános Iskola

A versenyre szép számmal érkeztek értékes, régi és új kiadású medvés kötetek, melyeket az iskola könyvtárában állítottak ki, kicsik és nagyok örömére. S hogy mennyit kell még várni a kikeletig? Erről is szólt a kiállításhoz kapcsolódó vidám vetélkedő a kisiskolások számára, tájékoztatott Keresztúri Zsuzsanna és Gálné Gacsal Erika tanítónők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!