Veszprém

2015.03.17. 17:35

Gyerekeket segítő élelmiszeradomány

Élelmiszeradományt juttatott a megyében gyermekvédelmi ellátásban élő gyermekek javára a Coop Segély Alapítvány.

Marton Attila

A több mint hatszázezer forint értékű, 1,8 tonnás adományban a tartós élelmiszerek – liszt, rizs, olaj – mellett tésztafélék, tej, májkrém és befőtt is helyet kapott. A megyében összesen 217 különleges ellátást igénylő – három évnél fiatalabb, fogyatékkal élő vagy tartósan beteg – gyermeket segít az alapítvány.

Jungvert Valéria és Bogdán József az adomány átadásán (Fotó: Penovác Károly)

Jungvert Valéria, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Gyermekotthonának vezetője köszönetet mondott, és kiemelte, a megyében 14 lakásotthonban élnek gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyerekek.

Radovits Tiborné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese elmondta, a gyermekvédelmi ellátásban a fenntartó biztosítja az élelmiszert, az adománynak köszönhetően azonban felszabadulnak források, amelyeket másra fordíthatnak. Némedi Lajos alpolgármester kiemelte, az adományátadás egy nemes gesztus folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!