Veszprém

2015.03.25. 19:20

Installáció is segíti a gyűjtést

Veszprém – A közadakozás a zongoráért példátlan összefogást eredményezett, az érdeklődést továbbra is életben kell tartani.

Kutasi Zsófia

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében telt a Veszprémi Turisztikai Egyesület ülése. Bélafi László hatalmas bravúrként értékelte a gyűjtést.

Az egyesület tagjai a Hangvilla belső terébe kerülő zongora installáció kialakításáról is vetettek fel ötleteket. Felmerült, hogy mivel az installációhoz érkezett klaviatúra alkalmatlan a kívánt célra, helyette olyan, esetleg régi zongora alkatrészekből álló összeállítás a kívánatos, amely az adományozók nevének feltüntetésére is alkalmas. Ennek elkészítése, az anyagi- technikai feltételek biztosítása körültekintő döntést igényel. Nyári László régi zongora alkatrészekkel támogatja az ügyet.

Az ülésen elhangzott, az installáció is óriási lendületet tudna adni a gyűjtésnek.

Az egyesület tagjai a Hangvilla belső terébe kerülő zongora installáció kialakításáról is vetettek fel ötleteket. A képen balról Bélafi László és Mészáros Zoltán
Fotó: Kutasi Zsófia

- A Hangvilla kiemelt városi intézmény, ezért is fontos az installáció szerepe – fogalmazott Neubauer Sándorné az egyesület elnöke.

Az április 26.-i turisztikai szezonnyitóra a zirci III. Béla Gimnázium zenei témájú kiállítással készül, az ott megjelenő műveket értékesítik, a bevételt a zongora javára ajánlják fel.

Veszprémi könnyűzenészek jótékonysági koncerttel is támogathatnák a gyűjtést - vetette fel Trócsányi Gergő.

Az április 8-i Dohnányi-koncert a Hangvillában szintén hozzájárul a gyűjtéshez, melyen Boros Misi a kis zongoravirtuóz is fellép.

Bélafi László kiemelte, a Hangvillát a minőségi zongora teszi teljessé. A Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány célja többek között az, hogy a zongorának, mint a tárgyiasult közakaratnak, közösen tudjunk örülni, ez a közadakozás célja és lényege.

Lapunkat Steffek József, hirdetési osztályvezető képviselte. Elhangzott, a média szerepe szintén jelentős a közadakozás népszerűsítésében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!